WORKSHOPS

service Only AVAILABLE in Belgium, for schools (dutch)
Enkel beschikbaar in belgiË, voor scholen (nederlands)
vanaf €200 / workshop + vervoerskosten.
Ontdek prijzen.

Resonance Studios biedt interactieve workshops aan voor jongeren: hoe ga ik om met sociale media en ‘fake news’ (AI)? Deze workshops zijn specifiek gericht op Generatie-Z. Ze worden gegeven door personen met de juiste achtergrond die zelf ook behoren tot Generatie-Z. Dit vormt de ideale omgeving om het debat aan te gaan en tips te delen.

Tijdens de workshop onderzoeken we samen hoe jongeren nieuws interpreteren in deze tijd en hoe ze omgaan met de overvloed aan meningen op sociale media. Enkele onderwerpen zijn ‘Fake news’, het gebruik van Artificiële Intelligentie online en het onrealistische beeld van sociale media.

Via een interactief spel en door zelf beelden te ontwikkelen ervaren jongeren op een actieve wijze de pijlers om objectief en ‘fake news’ van elkaar te onderscheiden. We delen ook tips over de soms problematische kant van sociale media.

De workshop is bedoeld voor alle leerlingen van het 4de tot en met het 6de middelbaar. Elke workshop duurt 2 lesuren en wordt gedifferentieerd op basis van de richting en achtergrond van de jongeren.

news - social media - AI -

news - social media - AI -

News

Jongeren consumeren tegenwoordig voornamelijk nieuws via digitale platformen en sociale media. In een tijdperk waarin het steeds lastiger wordt om realiteit van fictie te onderscheiden, is de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat jongeren toegang hebben tot betrouwbare informatie. Tijdens deze workshop zullen we diverse benaderingen bespreken, het onderscheid tussen feitelijke en onjuiste informatie belichten, en uitleggen hoe ze kritisch kunnen denken bij het lezen van nieuwsartikelen. We illustreren deze aspecten met voorbeelden, het maken van eigen nieuwsberichten en kritische vragen te stellen bij online berichten (A.I.). Tevens gaan we in op het belang van het controleren van informatie alvorens deze te delen.

SOCIAL

MEDIA

Dat de sociale media een grote invloed hebben op onze mening en het wereldbeeld van jongeren, is niets nieuws. We vestigen de aandacht op het feit dat sociale media niet laat zien wat je wil zien en het moeilijk wordt je eigen mening te ontwikkelen. Via een interactief spel bekijken we hoe snel je hier vatbaar voor bent. We richten ons ook op het begrijpen van de impact van sociale media op onze perceptie van nieuws, gebeurtenissen en zelfontwikkeling. Dit stelt jongeren in staat om kritisch na te denken over wat ze online plaatsen en tegenkomen. Denk hierbij aan de rol van influencers die verdoken reclame voeren.